Felicitări și mulțumiri!

Comunicate de presă

Dragi spectatori,
 
      Concertul de vineri, 19 mai 2023, al orchestrei simfonice a Filarmonicii MOLDOVA din Iași, a adus în fața publicului meloman doi mari artiști, violonistul italian DAVIDE DE ASCANIIS și dirijorul CRISTIAN OROȘANU.
 
      Protagonistul Concertului nr.1 în la minor pentru vioară și orchestră, op.77 de Dmitri Șostakovici, tânărul Davide de Ascaniis, a încântat publicul cu o violonistică de mare valoare, probând totodată și calități certe de interpret profund și inspirat, obținând îndelungi ovații din partea celor prezenți la concert.
 
      L-am admirat, în egală măsura, pe Maestrul Cristian Oroșanu, care a condus orchestra cu mâna sigură și gest dirijoral expresiv și elegant, punând în valoare calitatea orchestrei simfonice a Filarmonicii MOLDOVA din Iași.
 
      Nu în ultimul rând, adresăm calde mulțumiri domnului prof.univ.dr. Gabriel DIMOFTE, cel care ne-a semnalat mai întâi calitățile deosebite ale tânărului violonist italian, pe care l-a cunoscut la Veneția și a susținut, împreună cu Filarmonica Moldova, sejurul în Iași a domnului Davide de Ascaniis.
 
Conducerea Filarmonicii "Moldova" Iași
0
0
0
s2smodern